Sport

massage

Een sportmassage is er niet alleen voor sporters, maar voor iedereen.

mail mij voor een gratis adviesgesprek: info@corpusreset.nl

Sportmassage

Een sportmassage is er niet alleen voor sporters, maar voor iedereen. Een massage geeft zowel lichamelijk als geestelijke ontspanning. Het doel van een sportmassage is de lichamelijke conditie te verbeteren, gespannen spieren weer rust te geven, of deze juist te activeren voor een (sport)evenement of wedstrijd. Er zijn twee soorten sportmassages: rustgevend en stimulerend.

Rustgevende sportmassage

Deze massage wordt gegeven na een inspanning van sport, maar dit kan ook na dagelijkse verrichtingen en werkzaamheden. De spierspanning neemt door de massage af.

Afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd. Het geeft gespannen spieren weer rust waardoor deze sneller herstellen. Het resultaat is dat je makkelijker kunt bewegen, sneller kunt trainen en sporten. Zowel je conditie als spieropbouw hebben baat bij deze massage.

Stimulerende sportmassage

Deze vorm van massage wordt vooral gegeven voor een (sport)evenement of wedstrijd. Het  zorgt er vooral voor dat de kans op blessures wordt verkleind en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Een perfecte voorbereiding!

Sportmassage vervangt de warming –up niet, maar kan wel als een onderdeel daarvan gebruikt worden.

Wat ik nog meer voor je kan doen:

Start typing and press Enter to search