Overige

behandelingen

mail mij voor een gratis adviesgesprek: info@corpusreset.nl

De corpus reset methode is niet de enige methode die jou zou kunnen helpen. Hieronder vind je andere technieken die ik beheers om jouw pijn te verlichten.

Triggerpoint behandeling

Triggerpoints zijn spierknopen. Ze ontstaan bijvoorbeeld door overbelasting, spanning, stress, maar soms ook door een ongeluk of zelfs door verkeerde ademhaling. De meest voorkomende oorzaak is toch wel het (onbewust) onderdrukken van emoties.

Tekort aan zuurstof in spieren
Door een tekort aan zuurstof en mineralen in de spieren ga je anders bewegen. Dat geeft overbelasting op andere spiergroepen. Hierdoor kunnen uiteenlopende pijnklachten ontstaan over je gehele lichaam, zoals rug, nek, schouder, heup, maar ook hoofdpijn.

Zachtere techniek met groot resultaat
De Triggerpoint behandeling is een zachte techniek waarbij geen gebruik wordt gemaakt van pijnlijke naalden, medicijnen of moeilijke oefeningen. Deze behandeling wordt gebruikt om op een zachtere manier de aanwezige triggerpoints te elimineren. Door een lichte druk uit te oefenen op twee plaatsen tegelijk op het lichaam, laat de spierknoop los en ontspant. Hierdoor creëer je weer ruimte in spieren en gewrichten. Je wordt weer soepel en je kunt gemakkelijker bewegen.

EMMETT Techniek en behandeling

Bij het inzetten van de EMMETT Techniek in een behandeling voel je direct positieve verandering in het lichaam bij de volgende klachten:

 • Ontspanning bij stress – en spanningstoestanden
 • Oplossen van rug-, gewrichts-, hoofdpijn, migraine
 • Ondersteuning bij problemen met zien of horen
 • Ontspanning van pijnlijke overbelaste spieren of spiergroepen
 • Begeleiding bij verwondingen
 • Regulatie bij PMS
 • Ondersteuning bij blaasfunctieproblemen en erectiestoornissen
 • Voorbereiding en begeleiding bij zwangerschap en bevalling
 • Optimaliseren van ademhaling
 • Verbetering van mobiliteit bij ouderen
 • Verbeteren van lichamelijke en geestelijke vitaliteit
 • Verbeteren van lichaamsbalans
 • Regulering van orgaansystemen: lymfdrainage, spijsvertering

Ontspanning en pijnvermindering
EMMETT Techniek is een verbazingwekkend zachte en gevoelige spierontspanningstechniek.

Er wordt lichte druk uitgeoefend op de specifieke EMMETT-punten om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen.

Door middel van lichte druk op het bindweefsel en de doorwerking in het zenuwstelsel komen blokkades los. De bewegingen tijdens de behandeling zorgen ervoor dat het lichaam direct ontspant en de pijn afneemt. De EMMETT Techniek zorgt voor een verbeterde motoriek, stabiliteit en zowel lichamelijk als emotionele balans.

De EMMETT Techniek kan worden gegeven in zittende, staande of liggende houding en zowel direct op de huid als door een dunne laag kleding heen.

Dornmethode

Mensen met nek-, rug- en gewrichtsklachten krijgen vaak te horen dat er niets meer aan te doen is. Dat je met de pijn moet leren leven. Vanuit de Dornmethode bekeken, is dat fundamenteel onjuist. Ons organisme is levend en herstelt zich zolang je leeft.

Onze wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, en de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze zenuwen en organen voert.

Beenlengteverschil als basis
Problemen als rug-, nek-, schouder- en andere gewrichtsklachten, maar ook hoofdpijn en chronische problemen als scoliose, heup-, knie- en voetproblemen worden vaak veroorzaakt door beenlengteverschil. De basis van de Dornmethode is ook altijd de correctie van het beenlengte verschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. We hebben misschien wel even lange benen, maar soms is er ruimte in het heupgewricht. Doordat de kop van het bovenbeen uit de heupkom schuift kan er ruimte ontstaan tussen de kniegewrichten en de enkelgewrichten. Dit verschil kan variëren van enkele millimeters tot wel 4 centimeters,

De grondbeginselen
De Dornmethode komt uit Duitsland en genoemd naar zijn ontdekker Dieter Dorn. Hij ontdekte dat je door middel van lichte manipulatie en bewegingen het beenlengteverschil, heup scheefstand en de wervelkolom weer kunt herstellen.

De behandeling is goed voor zenuwen en organen. Dit komt doordat de aansturing vanuit de hersenen door de wervelkolom naar de betreffende organen gaat. Als de wervels niet goed staan, komen de tussenwervelschijven en andere verbindingen onder druk te staan. Door de Dornmethode neemt de druk af. Dorntherapie is een zachte en veilige manier van manuele therapie. Voor het beste resultaat zijn 3 tot 5 behandelingen nodig.

Afvalstoffen afvoeren
Na de Dornbehandeling kan er spierpijn optreden. Het advies is om veel water en/of kruidenthee te drinken om de afvalstoffen snel en doeltreffend af te voeren. Het is ook verstandig om 2-3 dagen rustig aan te doen en zware inspanningen te vermijden.

Medical taping

Medical tape ondersteunt spieren en gewrichten en is een doeltreffende manier om klachten te verminderen of helemaal op te heffen. Daarnaast wordt medical tape onder andere gebruikt om klachten bij C.O.P.D en hooikoorts te verminderen.

Wat is medical tape?
Het is een special soort textiel, welke geweven is als onze eigen huid heel rekbaar is. Medical tape is hypoallergeen en latex vrij. Het is watervast, waardoor je er mee kunt douchen, sporten en zwemmen.

Hoe het werkt?
Medical tape wordt met een bepaalde techniek aangebracht. Het tilt de huid als het ware op, waardoor een betere doorbloeding ontstaat en afvalstoffen worden afgevoerd. Het zorgt voor ontspanning in de spieren. Overbelaste spieren kunnen zo sneller herstellen.

Bij C.O.P.D en hooikoorts brengt de tape rust in zenuwen en slijmvliezen. Klachten verminderen of blijven helemaal weg. Bij C.O.P.D patiënten is bekend dat ze door de behandeling met medical tape over meer longinhoud beschikken en minder medicijnen hoeven te gebruiken.

Medical taping heeft vele toepassingen. Het maakt bijvoorbeeld littekens minder zichtbaar. De tape zorgt ervoor dat de spanning op de huid verminderd en deze weer soepel wordt, ook de onderliggende bindweefsel welke vaak hard is, wordt hierdoor ook weer zachter.

Wist u dat medical taping ook een effectieve en pijnvrije behandeling is bij carpaal-tunnelsyndroom en syndroom van Quervain?
Zonder operatie van de klachten afkomen is dus wel mogelijk!

Bij welke klachten is medical tape nog meer effectief?

 • RSI-klachten
 • Tennisarm of golferselleboog
 • Carpaaltunnelsyndroom en syndroom van Quervain
 • Lopersknie, klachten met de achillespees, hielspoor en andere voetproblemen
 • Shin-splints
 • Slijmbeursproblemen en ontstekingen
 • Spierscheuringen, zoals zweepslag
 • Bekkeninstabiliteit
 • Hoofdpijn en migraineklachten
 • Menstruatiepijnen
 • Lage en hoge rugklachten
 • Hernia, spit en ischias
 • C.O.P.D en hooikoorts
 • Vochtophopingen en oedeemklachten

Wat ik nog meer voor je kan doen:

Start typing and press Enter to search